22.09.2023

Dometic anunță din nou rechemarea în service a mai multor tipuri de aragaze

Dometic anunță și în 2022 rechemarea/retragerea din stoc a mai multor tipuri (serii) de aragaze pentru rulote și autorulote

După cum am scris și anul trecut în 26 iulie despre această problemă cu unele serii de aragaze Dometic, iată că firma Dometic insistă cu rechemarea la service-urile partenere pentru un control.

Producătorul Dometic a anunțat printr-o scrisoare, că recheamă produsele în service sau pentru schimbat. Retragerea produselor de pe piață are ca motiv posibile scurgeri de gaze, care ar putea provoca flamă și, în situații extreme, chiar explozii. Anunțul vizează atât distribuitorii Dometic, cât și consumatorii fizici, și prezintă o listă cu denumirile, codurile și imaginile produselor vizate.

Este important de precizat faptul că nu există informații despre un eventual incident de acest gen care să se fi înregistrat până la această oră.

Utilizatorilor li se recomandă să înceteze folosirea acestor produse, să se închidă valva imediat și să fie menținută închisă.

Dometic informează despre procedura de rechemare a produselor

– Utilizatorul final cu aragazul cu gaz afectat trebuie să se prezinte de două ori la atelier/service partener
– Prima vizită este necesară pentru inspecția vizuală și efectuarea testului de etanșeitate, dacă este necesar
– A doua vizită este cheia pentru înlocuirea aragazului cu gaz.

În ciuda distanței, clientul final trebuie să viziteze atelierul de două ori, fără excepție. Știm, este destul de complicat pentru utilizatorul final, dar noi, în calitate de producător Dometic, și dumneavoastră, în calitate de partener de service care acționați în numele Dometic, nu ne putem baza pe raportul clienților. Este un subiect foarte sensibil și trebuie să avem o evidență adecvată pentru fiecare aragaz.

Vă rugăm să fiți foarte amabili și să comunicați aceste instrucțiuni clienților dumneavoastră. Nu este posibilă nicio altă modalitate.” informează Dometic.

Vă rugăm să nu mai folosiți aragazul și să închideți imediat robinetul de închidere și să îl mențineți închis!

Producătorul lucrează intensiv la o soluție. Vom lua apoi toate măsurile ulterioare (schimb sau rambursare) rapid și fără complicații.

Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați personalul nostru de vânzări.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă mulțumim în mod expres pentru înțelegere”. se arată în scrisoarea trimisă de Dometic.

Toate informațiile sunt aici: https://www.dometic.com/en-gb/outdoor/uk/lp/product-warning-and-recall

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România – Jurilovca și Gura Portiței

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857