22.09.2023

Informații actualizate despre călătoria în Europa, inclusiv cu autorulota

Miniștrii UE au convenit asupra unor măsuri de restricționare a liberei circulații din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru confortul călătorilor, Comisia Europeană a creat portalul Internet Re-open EU, care prezintă nivelul de accesibilitate în fiecare țară
Miniștrii statelor membre UE se angajează să introducă măsuri conform unor criterii uniforme și să le notifice în timp util, pentru a evita modificările de ultim moment, așa cum au fost introduse de multe ori în ultimele luni.
„Dreptul nostru de a circula liber în UE a fost grav afectat de pandemie. Cetățenii s-au confruntat cu multe reguli și proceduri diferite și ambiguități cu privire la zonele cu risc ridicat și scăzut și la acțiunile care trebuie întreprinse atunci când călătoresc. Cu o lună în urmă, Comisia a prezentat o propunere cu privire la modul de a face față acestor provocări și a sprijini milioanele de cetățeni ai UE care călătoresc în UE în fiecare zi. Astăzi, statele membre au ajuns la un acord cu privire la modul de a pune în practică acest lucru „, a comentat reprezentanții Comisiei Europene.
Statele membre își rezervă dreptul de a decide ce măsuri restrictive să aplice, cum ar fi carantina sau testele, dar în același timp solicită Comisiei să ia măsurile necesare pentru a oferi cetățenilor informații clare și în timp util cu privire la modul de acțiune și ce restricții se aplică. De asemenea, statele membre au convenit asupra recunoașterii reciproce a testelor. „Pentru milioanele de cetățeni care au un motiv întemeiat să călătorească – fie din motive familiale importante pentru a se asigura singuri, fie pentru a asigura aprovizionarea cu bunurile de care avem nevoie cu toții, acordul de astăzi va fi, de asemenea, o îmbunătățire binevenită a situației precare actuale. În astfel de cazuri. măsurile de carantină nu ar trebui aplicate „, a adăugat CE.
Puteți obține informații actualizate despre restricții pe site-ul https://reopen.europa.eu

Sursa: Camping.bg

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România – Capul Doloșman și Cetatea Argamum

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857