29.03.2024

Manipularea emisiilor gazelor de eșapament la autorulotele Fiat și Iveco

Aproximativ 200.000 de vehicule de la Fiat Chrysler și Iveco au fost echipate cu software de manipulare a gazelor de eșapament, inclusiv multe autorulote. Până acum au fost trimise 300 de notificări în Germnia

În urmă cu trei luni, Fiat Chrysler (FCA) și Iveco au fost atacate. Grupul este suspectat că a fraudat măsurarea gazelor de eșapament printr-un software de manipulare a rezultatelor. Sunt afectate aproximativ 200.000 de vehicule de la Fiat, Jeep, Alfa-Romeo și Iveco. Acestea includ toate tipurile de vehicule, de la autoturisme mici la autorulote.

Ancheta se referă la suspiciunea de fraudă cu așa-numitele dispozitive de oprire din sistemul de curățare a gazelor de eșapament. În iulie, anchetatorii au percheziționat sediul FCA Germania din Frankfurt pe Main, Iveco la Ulm și alte proprietăți din Italia și Elveția.

90% din reclamații se referă la autorulote

Procuratura din Frankfurt pe Main a informat agenția germană de presă că au fost primite aproximativ 300 de rapoarte împotriva Grupului FCA și a Iveco. 90% dintre acestea privesc casele mobile și autorulotele.

foto©MarianMocanu.ro

La fel ca în cazul scandalului diesel VW din 2015, FCA se preocupă acum de o tehnologie care asigură că valorile limită pentru emisiile de dioxid de azot sunt respectate numai pe bancul de testare. În consumul real, valorile sunt atunci mult mai mari. „Vehiculele cu un astfel de dispozitiv de înfrângere nu pot fi omologate pe piața comună, motiv pentru care clienții se confruntă cu interdicții de conducere sau opriri”, a declarat procurorul.

Intentați proces în Germania

După ce a devenit cunoscută manipularea motorinei, Autoritatea Federală pentru Transportul cu Motor (KBA) a examinat diferiți producători și s-a plâns de controlul emisiilor. Cu toate acestea, autoritățile italiene erau responsabile de aprobarea mașinilor. Se pare că acest lucru nu a urmărit alte clarificări până acum. Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler a declarat că există o cooperare extinsă cu autoritățile.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că autovehiculul dvs. Fiat sau Iveco ar putea fi afectat, puteți intenta un proces. Curtea Europeană de Justiție a decis că producătorii din țara în care a fost achiziționat vehiculul pot fi dați în judecată, informează Promobil

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Spațiu generos, suplimentar, pentru autorulote cu Bbox-Heckbox

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857