22.04.2024

Carthago deschide o nouă fabrică de camper van-uri Malibu în Slovenia

Grupul Carthago a organizat o ceremonie de inaugurare la noua sa fabrică din Ormož, Slovenia, care va produce gama Malibu Van.

Aceasta este cea de-a doua fabrică a Carthago din Slovenia (pe lângă cea de la Odranci) și reprezintă o investiție totală de 50 de milioane de euro, urmând să fie create 300 de locuri de muncă până la sfârșitul anului viitor. Acest lucru arată că firma Carthago continuă să se extindă, chiar și în vremuri de incertitudine politică și economică.

Lista invitaților la ceremonia de inaugurare i-a inclus pe președintele sloven Nataša Pirc Musar și pe Matjaž Han, ministrul economiei, turismului și sportului, ceea ce indică importanța grupului Carthago în Slovenia și legătura importantă din punct de vedere strategic dintre producătorul german de autorulote și locațiile sale din această țară. Aceștia au fost însoțiți de Danijel Vrbnjak, primarul orașului Ormož, plus conducerea companiei slovene Carthago d.o.o., precum și de întreaga conducere a Grupului Carthago, inclusiv fondatorul și proprietarul Karl-Heinz Schuler.

Președintele sloven Nataša Pirc Musar (dreapta), alături de Stefan Weiß, Danijel Vrbnjak, Sandra Županec și Karl-Heinz Schuler

În discursul său, Karl-Heinz Schuler a subliniat relația strânsă dintre locațiile din Germania și Slovenia: „Pe lângă sediul nostru central din Aulendorf/Swabia Superioară, fabricile din Odranci și acum din Ormož constituie un pilon de sprijin și indispensabil al grupului Carthago. Fără punctul de sprijin din Slovenia, Grupul Carthago nu ar fi ceea ce este astăzi: unul dintre cei mai de succes producători europeni de rulote din categoria premium.”

Noua uzină de înaltă specializare și de ultimă generație din Ormož, situată în nord-estul Sloveniei, a fost construită pe un teren viran, pe o suprafață de aproximativ 100.000 de metri pătrați. Facilitățile de producție includ o tâmplărie, o instalație de preasamblare și o instalație de asamblare, precum și logistică.

Începând cu luna august 2023, forța de muncă se poate bucura de locuri de muncă atractive, de spații sociale moderne și de restaurantul companiei.

Noua fabrică va avea o capacitate anuală de aproximativ 3.000 de Malibu Vans. Aproximativ 180 de persoane vor fi angajate în Ormož atunci când va începe producția. Se preconizează că acest număr va crește la aproximativ 300 de angajați până la sfârșitul primului an complet de producție, în 2024.

Până în prezent, gama Malibu Van a fost produsă în paralel cu autorulotele Carthago și Malibu în fabrica Carthago Group Odranci din apropiere. Cele două uzine se află la o distanță de doar o jumătate de oră de mers cu mașina. Acest lucru înseamnă că aproximativ 100 de angajați experimentați din Odranci pot forma coloana vertebrală a forței de muncă din Ormož, de unde anterior făceau naveta la locul de muncă din Odranci. Sandra Županec, director general al Carthago d.o.o., a comentat: „Ambele companii au fost înființate la Ormožanj. Acest lucru asigură o accelerare mai rapidă a producției și o calitate superioară.

Mutarea producției de camper van-uri Malibu Vans în noua fabrică va elibera capacități pentru producția de autorlote în Odranci. În consecință, nu se va pierde niciun loc de muncă. Dimpotrivă: Locația va fi supusă unei extinderi suplimentare, iar mai mulți angajați noi vor fi angajați.

Directorul general Sandra Županec cu președintele Sloveniei

În momentul construirii fabricii din Ormož, accentul a fost pus nu numai pe o producție de ultimă generație și eficientă, ci și pe protecția mediului și pe durabilitate.

Markus Kern, directorul general al Carthago, a declarat: „La Ormož combinăm economia și ecologia într-un mod exemplar.

Aproximativ o treime din amplasament constă în zone plantate și verzi. Iluminatul cu LED-uri economisește energie, la fel ca și recuperarea căldurii în timpul generării aerului comprimat și a aspiratoarelor. Alimentarea cu energie electrică a fabricii provine de la o centrală termică și electrică combinată și de la un sistem fotovoltaic cu o putere impresionantă de un megawatt. Perioadele de vârf ale cererii de energie sunt acoperite de pompe de căldură foarte eficiente. Toate încăperile de producție și de birouri pot fi încălzite și răcite și, de asemenea, pot fi ventilate în mod controlat. Stefan Weiß, directorul general al Carthago d.o.o., rezumă: „Rezultatul este o instalație de producție de ultimă generație și exemplară, prietenoasă cu mediul înconjurător.”

Camper van-ul Malibu este unul dintre pionierii camper van-urilor de confort cu toaletă. Acestea devin din ce în ce mai importante în Germania și în Europa. Grupul Carthago consideră în continuare că acest segment de piață are un potențial de viitor considerabil. Relevanța modelului Malibu Van a devenit recent evidentă în cadrul votului pentru „Reisemobil des Jahres” (Autorulota anului 2023) în Germania: Vanul a câștigat categoria sa pentru a patra oară consecutiv.

Deschiderea noii fabrici din Ormož are loc într-un an remarcabil pentru Grupul Carthago: acesta sărbătorește 10 ani de existență a Malibu Van, 15 ani de existență a fabricii din Odranci și 10 ani de existență a Carthago City, sediul central al companiei Carthago Group din Germania. În plus, municipalitatea din Ormož își sărbătorește cea de-a 750-a aniversare în 2023.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Shine Turbine, soluția eoliană portabilă pentru reînărcarea electronicelor în outdoor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857