12.06.2024

Pirații de autostradă din Spania – cum să evitați furtul din autorulotă

Câteva sfaturi utile când călătoriți în Spania, cum să vă protejați de pirații de autostradă.

În Spania, Ministerul Afacerilor Externe din avertizează șoferii cu privire la mașinile înmatriculate în străinătate, la închirieri de mașini și, în special, la rulote. Au fost multe încercări de jaf în care „pirații rutieri” susțin că este ceva în neregulă cu mașina dvs. sau că le-ați atins mașina lor, asta pentru a vă determina să vă opriți.

În ultima vreme, mai mulți turiști europeni au fost opriți și jefuiți de-a lungul autostrăzii AP-7 care merge de-a lungul Mediteranei. Zona cea mai vizată este de la granița cu Franța, din La Jonquera și până la Alicante. Hoții urmăresc adesea mașinile cu numere de înmatirculare din Europa și încearcă să le facă să se oprească sub diferite motive, urmând apoi să fure diverse obiecte, bani, telefoane.

Dacă călătoriți pe AP-7 în Spania, nu vă opriți niciodată daca apar asemenea situații, mergeți până în prima benzinărie dacă suspectați ceva. Dacă decideți să verificați starea vehiculului într-o astfel de situație, faceți acest lucru numai într-o zonă publică bine iluminată daca este noapte și fiți foarte precauți la orice persoană care se oferă să vă ajute în orice fel.

Avertisment despre polițiști falsi

Există, de asemenea, avertismente despre polițiști falși în haine obișnuite, în mașini nemarcate. Ministerul de Externe din Spania precizează că pentr toate problemele legate de trafic, vor fi ofițeri de poliție în uniformă și că toți ofițerii de poliție, inclusiv cei cu haine civile, trebuie să aibe documente oficiale asupra lui. Un polițist adevărat va solicita doar documente – nu poșeta sau portofelul – și o mașină reală de poliție nemarcată va avea un semn intermitent care arată Policia (Poliția) sau Gardia Civilă (Garda Civilă) pe geamul din spate.

Dacă sunteți oprit în trafic, discutați prin geamul mașinii, nu coborâți, iar dacă aveți îndoieli cu privire la siguranța dvs., consultați-vă cu Guardia Civil la numarul de telefon 062 sau cu poliția de pe 112 și cereți-le să confirme că numărul de înmatriculare al mașinii corespunde unui vehicul oficial al poliției.

Sursa: https://www.rentacarbestprice.com

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Atenție unde puneți autorulota în offcamping – furt din camper

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857