29.03.2024

Noua motorizare de la Fiat Ducato Euro 6d

Încă din septembrie anul trecut a fost anunțată noua motorizare Euro 6d la Salonul de la Dusseldorf. Am mai vorbit de această motorizare aici.

Dacă aspectul Fiat Ducato se schimbă doar în mod simbolic, acesta adoptă un nou motor de 2,3 l Euro 6d care oferă patru câștiguri de putere față de cele anterioare și o transmisie automată de mare succes.

Noile constrângeri ale standardului Euro 6d vor obține o mai bună tehnologie LPEGR (recircularea gazelor de evacuare la presiune joasă). Noul Fiat Ducato trece la tehnologiile SCR (reducerea catalitică selectivă) și la tehnologiile adBlue, la fel ca toți ceilalți producători. Prin urmare, este un singur grup (2.3 Multijet 2 de origine Iveco) care va echipa motorizarea Ducato pe segmentulul autorulotelor, un motor adoptând un nou turbocompresor cu geometrie variabilă, care prin adaptarea stilul de conducere și turația motorului optimizează consumul de combustibil.

Autovehicule: 140 CP recomandat

Jurnaliștii de la publicația franceză Le monde du camping carau realizat un drive test cu noule motoare Fiat Ducato, disponibile în patru versiuni (120, 140, 160 și 180 CP). În urma testelor făcute, jurnaliștii au ajuns la concluzia că varianta de 140 CP este opțiunea cea mai bună pentru motorhome-uri, cu 3.500 rpm, dezvoltă 350 Nm/1.400 rpm, cu 9% peste fosta variantă de 130 CP, și care va fi oferit atât cu transmisie manuală, cât și cu noua cutie automată cu 9 rapoarte.

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Probleme cu greutatea autorulotelor, iar de la 1 septembrie intră în vigoare Euro 6D

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857