30.01.2023
Acasă Blog

Apartament sau rulotă? KABE Imperial 1000 TDL KS, 2023 – cea mai lungă rulotă din Europa

foto@MarianMocanu.ro

Apartament sau rulotă? Rulota GIGANTICĂ cu o lungime de 11,60 m | KABE Imperial 1000 TDL KS este cu adevărat uimitoare.

KABE Imperial 1000 TDL cu un spațiu de locuit de 22 mp. Peste 11 metri lungime. Model 2023. Dar și 11,60 metri este o adevărată realizare.

Dimensiuni și greutăți

Lățime: 250 cm, Lungimea corpului: 1.035 cm, Lungime totală: 1.160 cm, Înălțime totală: 278 cm, Greutate la gol: 2,426 kg, Greutate maximă: 2.800 kg, Dormit Număr de cușete: 4.

Vizionare plăcută!

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

#rvtravel #caravan #kabe #cmt23 #rulota

Octombrie 2021 – tură cu camperul prin Dobrogea. 10 zile, 3 crame, gătit, interviuri, fotografie

CMT 2023 Stuttgart: Autorulota PREMIUM pe baza SPRINTER 2023, Adria Supersonic 890LC

foto@MarianMocanu.ro

CMT 2023 Stuttgart. În emisiunea de azi vă prezentăm autorulota din gama PREMIUM – Adria Supersonic 890LC

Suntem la CMT 2023 din Stuttgart și vă prezentăm astăzi autorulota premium – Adria Supersonic 890 LC. Adria Supersonic 890 LC este o autorulotă cu adevărat impresionantă atât la exterior cât și la interior, cu tot confortul și o prelucrare de top. De asemenea, designul interior, precum și designul exterior în colaborare cu Mercedes sunt mai mult decât reușite!

Autorulota este extravagantă, dar nu exagerat de luxoasă – te simți confortabil în ea!

Vizionare plăcută!

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

 

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

#rvtravel #motorhome #adria #cmt23 #premiummotorhome #newmotorhome

Pila de combustie EFOY câștigă premiul german „iF Design Award”

 

De la stomatologie la Smokăreală și barbeque cu Maki

foto@MarianMocanu.ro

Maki este un tip fain din Macedonia, mutat în România. A făcut facultatea de stomatologie dar vocația lui a fost alta: gătitul la smoker și barbeque în stil texan. Împreună cu Eugen Capră, organizatorul Grill Fest, l-am vizitat pe Maki dimineața la bucătărie unde își începe activitatea. Vedeți cum a decis să își schimbe meseria, dar și cum se prepară hand made sosul Cherry Bbq specific Smokăreală. La final am degustat coaste de porc, obrăjori de vită și un delicios brisket.

Vizionare plăcută, iar dacă vă interesează și alte subiecte, scrieți în comentarii la video. #cooking #barbeque #smoker #meat #beef #goodfood #tripsphotomore

Marian Mocanu – Trips, Photo & More/www.MarianMocanu.ro

FotoVanul călător – fotografie de produs

cutit,artizan,cutiar,cutite hand made,damasc,spinning,cutit pescar,cutit vanator,cutit vanatoare,cutit pescuit,cutit chef,cutit bucatar,knife,knifemaker,food,mancare,drink,bautura,vin,maki,smokareala,smoker,gatit,Brisket,obrajori de vita,coaste de porccutit,artizan,cutiar,cutite hand made,damasc,spinning,cutit pescar,cutit vanator,cutit vanatoare,cutit pescuit,cutit chef,cutit bucatar,knife,knifemaker,food,mancare,drink,bautura,vin,maki,smokareala,smoker,gatit,Brisket,obrajori de vita,coaste de porc

Bürstner Lyseo Gallery TD a câștigat deja al 8-lea premiu

Modelul Lyseo Gallery TD al producătorului german Bürstner, a câștigat deja al 8-lea premiu la CMT Stuttgart 2023

Producția noii serii Lyseo Gallery TD începe oficial în primăvară. Dar este deja clar: acest model este o piatră de hotar pentru producătorul german! Pentru că acest vehicul de tip all-rounder a stabilit un nou record cu „European Innovation Award” la categoria „Overall Concept Motorhome”, decernat recent la CMT 2023 de la Stuttgart.

Cu un total de opt (!) premii câștigate, aceasta este acum cea mai premiată autorulotă din istoria companiei Bürstner. Și asta după ce garantul Bürstner de succes a făcut deja senzație în acest an cu un loc 2 în renumitul sondaj al cititorilor revistei Promobil pentru „Autocaravana anului” la categoria „Autovehicule de alcov de peste 70.000 de euro”.

Va urma pe canalul de YouTube o prezentare a autorulotei Bürstner Lyseo Gallery TD, realizată de RVTravel la CMT 2023.

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Camper-van conversie realizat de TransylVanLife – firma de conversii din Harghita

Carmangeria Ozana, pasionați de carne din 1993

foto@MarianMocanu.ro

Carmangeria Ozana este caștigătoarea primei ediții Top Chef MACELAR, eveniment organizat de CARNEXPO Grill și care a avut loc la Olimp în mai 2022.

Trofeul competitiei Top Chef MACELAR, organizata in premiera la CARNEXPO Grill 2022, a fost adjudecat de echipa Carmangeriei Ozana.

Cei sase macelari ai Carmangeriei Ozana au fost si primii care s-au inscris in concurs. Echipa condusa de Ionut Anghel, unul dintre proprietarii afacerii, a reusit sa obtina cel mai mare punctaj din partea membrilor juriului. Dupa o jurizare grea, locul al doilea le-a revenit specialistilor din cadrul echipei Auchan, iar echipa de macelari ai companiei Sergiana s-au clasat pe locul al treilea.

Eu am fost cu camperul campat pe plajă, lîngă locul de sesfășurare al evenimentului. Puteți vedea aici cum a fost.

Vizionare plăcută!

Info: Industriacarnii.ro

Foto: Marian Mocanu

#cooking #barbeque #topchefmacelar #carnexpogrill #carmangeriaozana #carne

Marian Mocanu – Trips, Photo & More/www.MarianMocanu.ro 

Discover Romania – Roandola sau Rauthal, atestat 700 ani, Transylvania

CMT Stuttgart 2023 a depășit toate așteptările

foto@MarianMocanu.ro

Ofertele de caravaning și turism combinate cu inovațiile fac vizitatorii celui mai mare târg de vacanță să fie mulțumiți

În sfârșit, întregul portofoliu de caravane și turism sub același acoperiș, în sfârșit, timp pentru discuții personale și sfaturi la standuri, în sfârșit, CMT din nou. Târgul de vacanță de la Stuttgart și-a respectat încă o dată statutul de cel mai mare târg public de turism și agrement din lume. „Așteptările noastre au fost depășite cu mult„, spune Roland Bleinroth, directorul general al Messe Stuttgart. „Am reușit să primim 265.000 de vizitatori pe terenurile noastre. Expozanții noștri au fost, de asemenea, foarte mulțumiți: oamenii nu numai că au privit și au comparat, dar au și cumpărat și au comandat. Acest CMT este unul dintre cele mai bune pe care le-am experimentat vreodată.”

În plus față de târgurile subsidiare populare Bicycle and Hiking Travel, Golf and Wellness Travel, precum și Cruise and Ship Travel, de data aceasta au fost și multe noutăți”, spune Guido von Vacano, membru al Consiliului de Administrație al Messe Stuttgart, la puterea inovatoare a CMT.

CMTbusiness cu aproximativ 40 de evenimente

Programul cuprinzător pentru vizitatorii profesioniști este un alt factor de succes. În jur de 40 de evenimente au fost oferite pe platforma CMTbusiness. Fie că a fost vorba de Ziua Turismului Baden-Württemberg, RadRunde, simpozionul Green Caravaning sau Congresul New Mobility Design până la Ziua Turismului cu Autobuzul – programul special al CMT a atras în jur de 30.000 de vizitatori interesați la Stuttgart.

Fanii scufundărilor apreciază combinația dintre Interdive și ofertele de vacanță

Pentru prima dată, târgul internațional de scufundări Interdive a avut loc în cadrul CMT. Organizatorii au fost încântați de reacția extraordinară. Monika Richter, director de marketing: „Scafandrii sunt pasionați de mai multe sporturi și le place să călătorească, așa că CMT a fost cadrul potrivit. Ei sunt bucuroși să adopte noul segment și să profite de tot ceea ce are de oferit târgul de sărbători.” Un alt punct de atracție a fost termala din sălile centrului de congrese ICS International Congress Center Stuttgart. Aici s-au întâlnit atât fanii, cât și expozanții din industria de parapantă și deltaplanorism.

Recomandare ridicată pentru CMT
Vizitatorii târgului apreciază programul extins de susținere și gama largă de oferte de pe terenul de expoziție complet rezervat. Nu este de mirare că 96% dintre vizitatorii chestionați au declarat că ar recomanda târgul prietenilor și rudelor. În medie, vizitatorii petrec cinci ore la CMT pentru a obține informații de la expozanți și pentru a vedea cele 1.200 de vehicule expuse. Puțin mai puțin de un sfert dintre vizitatori călătoresc mai mult de 100 de kilometri până la Stuttgart. 11% au călătorit numai din Bavaria. Interesul vizitatorilor este echilibrat, în jur de 60 la sută, pentru ofertele turistice și pentru produsele din sectorul camping și caravaning (sunt posibile mai multe răspunsuri).

Parcarea pentru rulote și parcările suplimentare din „Motel CMT” sunt, de asemenea, foarte frecventate: târgul înregistrează un număr record de 9667 de vehicule care înnoptează.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

Industria de caravaning: cerere în toate domeniile
CMT 2023 a fost un mare succes pentru sectorul de caravaning, rezumă Hermann Pfaff, președintele Asociației industriei de caravaning CIVD. „Aici nu au fost doar privitori, ci și persoane cu adevărat interesate.” Pentru industria de caravaning, CMT este, de asemenea, un indicator important pentru începutul noului sezon. „Apariția noastră a fost foarte bine primită de vizitatori, a fost un început de an reușit!” Matthias Euch, membru al Comitetului Executiv al Asociației germane de comerț cu rulote, a fost de acord: „A fost fantastic cât de mulți vizitatori au fost aici, am avut un număr incredibil de contacte pentru prima dată. Furnizorii au fost încântați de interesul deosebit de mare manifestat în toate domeniile caravanelor, în toate categoriile de vehicule, în domeniul închirierilor și în segmentul post-vânzare, și au reușit să facă unele oferte interesante. Salutăm, de asemenea, inovațiile de produs și soluțiile digitale care devin din ce în ce mai bune și care fac viața mai ușoară pentru afacerile comerciale.”

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Statistica privind participările firmelor la Convenția Anuală de Caravaning din România

Terracamper TECRAWL pe Mercedes G-Klasse (2023) – de la vehicul off-road la camper off-road

foto@MarianMocanu.ro

Terracamper Mercedes-Benz Clasa G este potrivit pentru trasee off-road, dar și ca vehicul de camping? Cu Tecrawl, Terracamper arată cum Clasa G poate deveni un vehicul de camping în off-road.

La CMT Stuttgart 2023, am vizitat standul celor de la Terracamper TECRAWL, unde aveau expus un frumos Mercedes-Benz Clasa G transformat în vehucul recreațional.

„To crawl” înseamnă a se târî în limba engleză. Cu această conversie în vehicul recreațional a Clasei G-Class, vă puteți imagina că vă puteți târî prin noroi și că puteți conduce până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Bineînțeles, nu trebuie ratate troliul și anvelopele pentru teren.

foto@MarianMocanu.ro

Compania Terracamper este cunoscută pentru camperele off-road și extensii în clasa van, cum ar fi Terock, bazat pe un Bulli. La CMT 2023, au arătat că Mercedes-Benz Clasa G poate fi și un vehicul de camping.

Datorită sistemului de șine, modulele de mobilier care sunt foarte ușor de montat și demontat, Mercedesul G-Klasse poate deveni foarte ușor mașina de oraș. Nimic nu a fost schimbat pe vehicul; mobilierul este fixat la punctele de înșurubare originale.
Unitatea de mobilier mai mare este amplasată pe partea șoferului. Acesta conține bucătăria, precum și spații de depozitare și o masă pliantă. O parte este accesibilă din exterior și una din spate. Accesoriile, cum ar fi o masă de camping și scaunele, ar trebui să găsească, de asemenea, loc în partea din spate.

Dacă deschideți ușa din spate, pe partea șoferului, puteți scoate o bucătărie din spate, inclusiv două plite cu gaz. O parte a sertarului poate fi apoi folosită ca suprafață de lucru pentru pregătirea mâncării. Cu ajutorul magneților, puteți depozita aici în siguranță condimentele și puteți avea acces rapid atunci când gătiți.

Unitatea de bucătărie este completată de o chiuvetă. Un rezervor de apă proaspătă de 20 de litri, inclusiv o pompă de apă sub presiune, face parte, de asemenea, din dotarea Terracamper Tecrawl.

Răcitorul compresorului de 31 de litri poate fi accesat prin capacul portbagajului. Dacă vă așezați pe modulul de mobilier de pe partea pasagerului, care servește ca bancă longitudinală în timpul zilei, puteți mânca în vehicul datorită mesei pliabile.

Echipamentul include, de asemenea, o toaletă uscată de separare care poate fi depozitată convenabil în modulul de camping. O baterie cu litiu de 90 A alimentează încălzirea auxiliară opțională cu aer cald. O marchiză Alucab face parte din pachet, astfel încât să puteți sta confortabil în fața vehiculului.

Conversia cântărește aproximativ 100 de kilograme și costă 22.800 de euro. La toate acestea se adaugă, bineînțeles, costurile pentru Mercedes G-Klasse în sine. Prețul de bază pornește de la aproximativ 96.000 de euro.

Mercedes-Benz G-Klasse este un model care atrage privirile de unul singur, dar cu Terracamper Tecrawl veți ieși cu siguranță în evidență pe șosea. Conceptul arată bine și este potrivit pentru călătorii individuali cărora le place să călătorească off-road, iar în țările mai sălbatice, extensia este cu siguranță o alternativă interesantă.

Dacă doriți să călătoriți în G-Klasse în cuplu, ar trebui să luați în considerare cu siguranță un cort de acoperiș pentru dormit. Patul de transformare din interior, cu o tapițerie subțire și o lățime de numai un metru, pare cam strâmt pentru două persoane. O caracteristică practică este faptul că, datorită banchetei longitudinale, aveți un loc uscat ca refugiu chiar și pe vreme rea.

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Pescuit și relaxare la camper – camping Perla din Amara, Ialomița

HYMER prezintă off-roaderul exclusivist Venture S la CMT Stuttgart 2023

foto@MarianMocanu.ro

Anul trecut, la Salonul Caravan Salon 2022, Hymer a lansat noul Venture S. Hymer Venture S, a fost prezentat pe 26 august 2022 la Caravan Salon Dusseldorf.

În această perioadă Venture S de la Hymer poate fi vizitat la CMT Stuttgart 2023, iar dacă nu puteți ajunge, puteți vedea cum arată la interior în video.

Vizionare plăcută!

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cardul de salvare pentru rulotele și autorulotele Carado

Târgul de vacanță CMT, de la Stuttgart a început cu succes – 80.000 de vizitatori

foto@MarianMocanu.ro

Previziunile experților în turism pentru anul turistic 2023 par a fi mai mult decât adevărate – cel puțin după primul weekend CMT: Nemții abia așteaptă să călătorească. „CMT s-a întors. Suntem la fel de puternici ca înainte de Corona„, spune încântat Roland Bleinroth, directorul general al Messe Stuttgart. Aproximativ 80.000 de vizitatori au venit la Centrul de Târguri din Stuttgart în primul weekend pentru a afla cele mai recente tendințe în materie de vacanțe și caravaning. „Un început excelent pentru Târgul de vacanță de la Stuttgart din acest an și pentru expozanții noștri. Atmosfera este copleșitoare.” Nu numai în sectorul turistic, ci și în sălile de camping și caravaning. „Aici, densitatea de vizitatori este, de asemenea, enormă, interesul pentru această formă de vacanță rămâne foarte mare„, a confirmat Bleinroth.

Atmosfera a fost bună și în rândul partenerilor din acest an ai târgului de sărbători de la Stuttgart. Reprezentanții Mongoliei, țară parteneră a CMT, au fost extrem de impresionați de numărul mare de vizitatori. „Suntem încântați să ne putem prezenta țara noastră la Târgul de la Stuttgart„, a declarat Bat-Ulzii Bat-Erdene, ministrul Mediului și Turismului din Mongolia. „Are diferite zone climatice, munți înalți, deșertul Gobi sau stepe nesfârșite. Aici puteți experimenta soarele, ploaia, ploaia, zăpada și zăpada într-o singură zi. O experiență de neuitat pentru toți iubitorii de natură!

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

TS BUS CAMP – camper van cu un layout diferit și vedere panoramică

CMT Stuttgart a revenit acolo unde era înainte de corona

foto@MarianMocanu.ro

Volumul cererii în creștere preconizat pentru 2023: La târgul de sărbători de la Stuttgart, industria este optimistă cu privire la sezonul următor

Bilanțul turismului pentru 2022 este destul de respectabil: După „cererea scăzută” din ultimii doi ani, totul este acum aproape la fel ca înainte, a declarat Prof. Dr. Martin Lohmann, consilier științific al Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen (FUR), la conferința de presă de deschidere a CMT 2023 din Stuttgart. Cu aproximativ 920 de milioane de sosiri în întreaga lume, a spus el, nivelul a fost aproximativ același ca în 2010, în timp ce în Europa cifrele se apropie deja de anul 2019, anul de dinainte de Corona, din nou. În Germania, de asemenea, a existat o creștere semnificativă în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, a spus el: Comunitatea de cercetători se așteaptă la 456 de milioane de înnoptări – o creștere globală uriașă de 147%, care este încă mult sub cea din 2019, dar dezvoltarea este „încă dinamică”. În general, turismul a reușit să crească în aproape toate domeniile.

Perspective bune și rezistente la criză pentru 2023
Semnele pentru sezonul următor sunt bune, în ciuda războiului din Ucraina, a inflației, a prețurilor ridicate la energie și a schimbărilor climatice, a declarat Lohmann. De regulă, crizele și rapoartele de criză nu au un efect serios asupra intensității călătoriilor de vacanță, după cum au arătat studiile din ultimii 70 de ani. Mult mai critică este evaluarea situației economice generale și personale, unde se conturează un „maxim negativ al tuturor timpurilor”.

În ciuda scepticismului de înțeles, germanii nu lasă ca acest lucru să le strice dorința de a călători: Într-o listă a celor mai importante priorități ale consumatorilor, călătoriile de vacanță se află pe locul al doilea, după alimente. Călătoriile de scurtă durată și vacanțele de weekend se află pe locul opt, în fața celor de la mass-media/comunicare și aprovizionare. Potrivit unui sondaj din noiembrie anul trecut, patru din cinci germani luaseră deja în considerare subiectul vacanțelor la acel moment, 69% având planuri ferme. „Călătoriile sunt un obicei drag, o parte indispensabilă a calității vieții„, a explicat Lohmann. „Cu toate acestea, condițiile financiare nu sunt distribuite în mod egal în societate.” Analiza FUR o prezintă în cifre: Având în vedere provocările economice, 17% dintre respondenți doresc să își reducă cheltuielile de vacanță în 2023 (anul precedent: 5%), în timp ce 23% doresc să cheltuiască mai mult (anul precedent: 15%). În total, se așteaptă un volum de aproximativ 65 de milioane de călătorii de vacanță ale populației vorbitoare de limbă germană.

Intern: destinația de vacanță numărul unu
În ceea ce privește destinațiile de călătorie ale germanilor, preferințele nu s-au schimbat prea mult, a spus Lohmann. „Ne așteptăm ca piața internă să rămână destinația numărul unu pentru vacanțe, cu o creștere pentru Mediterana și, într-o măsură mai mică, pentru călătoriile pe distanțe lungi.” Între timp, a spus el, a fost foarte evidentă o multiopționalitate pronunțată a călătorilor de vacanță, care, în timp ce asigură în mod fundamental cererea, a crescut, de asemenea, concurența în cadrul industriei. „Este ca și cum le-ai oferi copiilor un catalog de jucării înainte de Crăciun. Totul este bifat„, spune Lohmann. Cu toate acestea, în general, „cele mari rămân cele mari – adică scăldatul, recreerea, natura și vacanțele în familie”. Tipurile speciale de vacanțe, cum ar fi wellness, excursii culturale, city break-uri și croaziere, sunt, de asemenea, din ce în ce mai populare. Cea mai populară destinație continuă să fie piața internă, în special în rândul călătorilor est-germani. Locuitorii din Baden-Württemberg cărora le place să călătorească sunt adesea atrași la doar câțiva kilometri distanță: aproximativ nouă la sută dintre călătoriile lor de vacanță din 2022 au fost către o destinație din „Ländle”.

Nou în programul CMT: Interdive
Dorința reînviată de a călători se manifestă și la CMT din Stuttgart: „Târgul s-a întors de la sine, dintr-o singură lovitură, acolo unde era înainte de Corona„, a declarat cu plăcere directorul general al Messe Stuttgart, Roland Bleinroth. „După anii dificili ai pandemiei, este nevoie să recuperăm decalajul. Cu 1621 de expozanți, spațiul este ocupat până la ultimul colț.” Aproximativ 100 de țări, precum și 360 de orașe și regiuni se vor prezenta la cel mai mare târg public de turism și agrement din lume, iar 1200 de vehicule de agrement din toate clasele și categoriile vor putea fi văzute aici. În ceea ce privește conținutul, CMT își păstrează conceptul de succes și va fi însoțit, ca de obicei, de târgurile sale subsidiare „Bicycle and Hiking Travel”, „Golf and Wellness Travel” și „Cruise and Ship Travel”. Un nou-venit extrem de interesant este „Interdive” – târg de vacanțe de scufundări, sporturi de scufundări și snorkelling – care își va deschide porțile pentru prima dată la târgul de vacanțe de la Stuttgart, în al doilea weekend.

Caravanning „mai sexy ca niciodată”
Campingul și caravanele ocupă în mod tradițional un loc important în portofoliul CMT, un segment al cărui atractivitate este în creștere pe termen lung atât pentru vacanțe, cât și pentru vacanțe scurte și care a cunoscut un adevărat boom în ultimii doi ani. Acest lucru a fost confirmat de directorul general al Asociației Germane de Caravaning (DCHV), Ariane Finzel: „Conștientizarea libertății de a călători oriunde dorim s-a schimbat în anii pandemiei. Bilanțul nostru este foarte bun, un raport record după altul. Am înregistrat peste 250 000 de înscrieri în ultimii trei ani, iar entuziasmul se manifestă în toate grupurile de clienți și de populație. Caravaningul este mai sexy ca niciodată.” Bineînțeles, boom-ul are și părțile sale negative, cum ar fi blocajele în aprovizionare și capacitățile de servicii epuizate, dar speranța este că cererea se va stabiliza pe termen lung la un nivel stabil, ca înainte de pandemie.

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Lungimea ideală pentru un campervan – 5,99 m

Autorulotele Weinsberg, modele 2023: X-Cursion Van și X-Cursion Van EDITION

Autorulotele Weinsberg, modele 2023 X-Cursion Van și X-Cursion Van EDITION [PEPPER]

X-Cursion Van este 100% nou și 100% WEINSBERG. Autocaravana elegantă, semi-integrată, este primul vehicul WEINSBERG construit pe șasiul VW T6.1.

Noul vehicul de bază se potrivește perfect cu marca WEINSBERG, autentică și cu preț redus, și cu standardele sale de neegalat în materie de funcționalitate și design. T6.1 oferă vehiculului o nouă „față” care se îmbină perfect cu aspectul caracteristic WEINSBERG, creând un ansamblu modern și izbitor. Interiorul confortabil și stilat al X-Cursion Van, care prezintă lemn și tonuri calde, este, de asemenea, foarte potrivit.
Noul X-Cursion Van este disponibil în două configurații diferite: modelul 500 LT dispune de o baie practică pivotantă, adică chiuveta este poziționată pe o parte și poate fi rotită în poziție deasupra toaletei. Dintr-un singur pas simplu, pe cealaltă parte se creează o zonă de duș cu pereți netezi. În peretele lateral au fost încorporate rafturi, astfel încât acestea pot fi folosite din plin, fie că se face un duș sau se spală. Prin utilizarea cât mai eficientă a spațiului, baia pivotantă combină două zone diferite într-una singură. O altă caracteristică care diferențiază modelul 500 LT este zona de ședere fixă. Vehiculul are nu doar una, ci două bănci, care sunt poziționate pe lungime. Dacă este necesar, masa dintre bănci poate fi extinsă. Atunci când scaunele cabinei sunt întoarse, masa poate găzdui cu ușurință un total de șase persoane – perfect pentru a invita oaspeți. Mai mult, zona de ședere poate fi transformată într-un pat dublu mare în cel mai scurt timp. Cu patul glisant de deasupra cabinei, care poate fi comandat ca dotare opțională, în total pot dormi până la patru persoane în 500 LT.

În garajul de 60 x 90 cm, în numeroasele compartimente și dulapuri de depozitare și dulapuri, precum și în compartimentul de depozitare de sub podea, care poate fi accesat, de asemenea, prin garaj, există suficient spațiu pentru toate hainele și echipamentele de vacanță.

Modelul 500 MQ se mândrește cu un garaj spate de dimensiuni normale și un pat dublu mare în spate. Un pat glisant în partea din față poate fi comandat, de asemenea, ca supliment opțional pentru această configurație, astfel încât are loc pentru ca până la 4 persoane să doarmă în două zone de dormit separate. Caracteristica care diferențiază modelul 500 MQ este dușul inovator cu înălțime reglabilă. Atunci când nu este necesar, acesta poate fi coborât la aceeași înălțime ca și patul adiacent în câțiva pași simpli – cu ajutorul unui resort pneumatic – iar salteaua se sprijină apoi pe partea superioară a dușului. Astfel se creează spațiu suplimentar și spațiu de depozitare. Când dușul este ridicat în poziția de sus, se creează o cabină de duș de dimensiuni normale, la fel ca cea de acasă, din propria dvs. baie – cu o ușă rabatabilă și o înălțime totală de 1,90 metri.

Salteaua are o formă care permite ca partea corespunzătoare să poată fi ușor dată la o parte ori de câte ori dușul este utilizat. Toaleta poate fi folosită în orice moment, indiferent dacă cineva doarme sau face duș.

Ambele amenajări X-Cursion Van dispun de o bucătărie spațioasă cu chiuvetă, o plită cu două focuri și un frigider cu compresor Thetford de 90 de litri. Deoarece sistemul de încălzire este diesel, alimentat cu motorină, gazul este necesar doar pentru plita de gătit, astfel încât o butelie de gaz de 5 kg este tot ce aveți nevoie.

Cu o lățime interioară de 200 cm, o înălțime totală a vehiculului de 285 cm și o lungime de 588 cm, noua autorulotă semi-integrată este spațioasă, dar compactă.

Încă de la început, X-Cursion Van este disponibil și ca model special [PEPPER], care este plin de dotări – mult mai multe dotări decât cele oferite de obicei de modelele [PEPPER]. Printre acestea se numără un motor de 150 CP, transmisie automată DSG cu 7 trepte, vopsea Ascot Grey pentru pereții laterali și cabină, bare de protecție vopsite în aceeași culoare cu vehiculul, oglinzi electrice, jante din aliaj VW de 17″, faruri principale cu LED, inclusiv lumina de zi cu LED, sistem de control al fasciculului principal „Light Assist” și faruri de ceață, inclusiv lumini de viraj, o ușă cu plasă de insecte, lumină pentru marchiză, marchiză antracit, fereastră de aerisire panoramică, a doua ușă de garaj, jeturi de spălare a parbrizului încălzite, indicator de presiune a pneurilor, control adaptiv al vitezei de croazieră ACC, inclusiv Front Assist cu funcție de frânare de urgență în oraș, un afișaj multifuncțional color, detectare a somnolenței, Naviceiver VW Streaming & Internet, inclusiv cameră de mers înapoi, volan multifuncțional din piele, rezervor de apă uzată izolat și încălzit, scaune originale VW reglabile pe înălțime, cu două cotiere și suport lombar, scaune încălzite pentru șofer și pasager, țesătură Active Line MALABAR cu întreținere redusă și rezistentă, televizor inteligent de 24″, iluminare ambientală, precum și o interfață pentru smartphone cu încărcare inductivă.
În comparație cu modelul standard și cu dotările pe care le include, prețul modelului X-Cursion Van EDITION [PEPPER], care poate varia de la o țară la alta, reprezintă un raport calitate-preț excelent.

Foto: Weinsberg

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cum să previm condensul într-o autorulotă – câteva sfaturi

SUNLIGHT introduce trei noutăți în materie de motorhome în anul 2024

SUNLIGHT este cunoscut pentru abordarea sa orientată spre viitor și spre schimbare – și subliniază din nou acest lucru prin introducerea noutăților sale excepționale pentru modelul 2024 în decembrie 2022. Tânăra marcă germană și-a reproiectat întreaga gamă cu o culoare și o echipare proaspătă și prezintă în plus trei vehicule noi: SUNLIGHT T 670S, T 680 și T 690L cu profiluri joase se desfășoară pe șasiuri FORD cu un aspect elegant, o senzație de curățenie și echipamente avansate – meticulos adaptate tuturor iubitorilor de libertate și vânătorilor de aventuri.

SUNLIGHT își consolidează segmentul Low Profile cu trei noutăți: T 670S, T 680 și T 690L se bazează pe un șasiu FORD, cu 130 CP standard și o cutie de viteze cu 6 trepte de viteză lină. Este un aspect sportiv și elegant al celor trei vehicule pe șasiu negru-metalizat și jante de aluminiu negru standard. În plus, capota în formă de T a FORD adaugă o tranziție inteligentă și lină de la șasiu la caroserie. Cu o lungime de 6,99 m, T 670S este puțin mai scurt decât celelalte două modele cu 7,36 m. Cu toate acestea, toate cele trei vehicule au o lățime de 2,32 m și o înălțime de 2,93 m – tovarăși confortabili și spațioși.

Performanță tehnică. Interior confortabil.
Noile Low Profile SUNLIGHT prezintă cockpituri foarte auto și scaune ergonomice care garantează o poziție de conducere fantastică. T 670S oferă patru scaune și două (sau patru) paturi, în timp ce T 680 și T 690L oferă un al cincilea scaun și un pat suplimentar – perfect pentru o familie sau un grup de cinci persoane. Dormiți pe saltele confortabile din spumă rece de înaltă calitate și pe rame cu lamele din lemn premium. Cu o înălțime la cap de 210 cm, acestea sunt perfecte și pentru persoanele mai înalte. Bucătăria este echipată cu un aragaz cu 2 arzătoare de 12V, o chiuvetă mare, precum și un frigider de absorbție de 156 l, inclusiv congelator. T 670S este dotat cu o baie vario inteligentă, care economisește spațiu, în timp ce T 680 și T 690L dispun de băi spațioase și confortabile.

Un nou an, model 2024 cu perspective interesante
Cele trei noi Low Profile se potrivesc perfect cu gama SUNLIGHT, care apare cu un aspect nou și coerent în anul model 2024: aceasta include bara de lumini spate cu design sofisticat și elegant cu Bridge Light, autocolantele revizuite ale vehiculelor și designul interior complet nou.

Foto: SUNLIGHT

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cât de sigure sunt autorulotele la coliziuni?